| Home  Blogs Help Search Login Register  
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Replacing a speedo cable  (Read 2539 times)
davidewanprice
Guest
« on: March 28, 2010, 12:27:05 am »

Hi there, I'm trying to replace a speedo cable. I have detached it at the dashboard however am not sure how to detach it from the plate at the hub, I've undone the two bolts which fasten the plate in place as the cable seems stuck in this plate, oh and I have removed the clip. Is it just a case that maybe there's some corrosion fusing the cable in place or is there something else I need to do?
Logged
suffolkpete
Sr. Member
****
Posts: 451



« Reply #1 on: March 28, 2010, 10:20:24 am »

I think it must be corroded in place.  When I replaced mine. I just had to take off the plate and the clip.
Logged
Oetker
YaBB God
*****
Posts: 1048



« Reply #2 on: March 28, 2010, 11:38:42 am »

This can be very coroded.
After you have removed the bolt, it can be pulled out.
But if it very stucked in place, you have to drill it out.


Logged

I feel like Jonah, only my fish looks different.
Murena 2.2 Red 1982. Murena 1.6 black on places.
Matra_Hans
YaBB God
*****
Posts: 642


Owner of Bagheera, Rancho, Murena & Espace


« Reply #3 on: March 28, 2010, 01:25:28 pm »

I have drilled one out on a Bagheera myself.

Hans
Logged
Laurens
Jr. Member
**
Posts: 29


« Reply #4 on: March 28, 2010, 04:05:14 pm »

it can be stuck, but with a hamer you can force it out of the plate. i did it some months ago on my murena, and some weeks ago on the murena i have dismantled.
Logged
lewisman
Sr. Member
****
Posts: 423


« Reply #5 on: March 30, 2010, 01:00:41 am »

I remember having a problem with my Bagheera speedo cable.  The end snapped off in the hub.  It was a real pain to remove!
Logged
Moes
Sr. Member
****
Posts: 130



« Reply #6 on: April 08, 2010, 10:47:43 pm »

Hi!
It sounds like it´s a common problem  Sad

My speedometer-cabel is also broken in/at the hub Sad  It has been broken since before I bought my Bagheera.
        The former owner had weldet some speedometer-drive from an other type of car, on top of the original cabel-drive/connection at the hub, and I have just now because of this thread, discovered that it was´nt just the original connection that had been broken and then weldet on again. but a different one.

Now I have cut the weldet thing off..  and it looks like this.

A 4mm long piece of what I think was the old speedometer kabel fell out, when I cut the weldet thing off.

regards Frederik        
« Last Edit: April 08, 2010, 10:50:47 pm by Moes » Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to: