| Home  Blogs Help Search Login Register  
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Another LM0 gearbox question.  (Read 355 times)
WessexElectricNutter
Full Member
***
Posts: 74


« on: June 02, 2018, 08:15:19 pm »

A problem that started today since I've started using my V6 Espace and (now) I have some sort of version of Clip, I interrogated the gearbox ECU and got this:


Just for compleness, I've included the parameters. I'm sure the gearbox oil temperature is very high.




The car drove fine up until 200 miles in with about 1 hours rest so was warm, I've been told the Espace seems to run hotter than any other V6 Espace. Anyway, problem I had, started "slipping" going from 3rd to 4th, then a bit further, it started slipping slightly from 2nd to 3rd, downshift seems to be fine. Car accelerates fine, just a weird ticking noise coming from the torque converter when cold and hot. Gearbox oil changed about 3 or 4 years ago, I've only done less than 1000 miles since owning the car (For this reason). Oh and the outside temperature is around 22-25C. Any suggestions of the next course of action? Am I right that the gearbox is reaching the stage of requiring refurbishment? The car has just done 124,000 miles.
Logged

Renault Espace III 2.2DCi Privilege (2001)
Renault Espace III 3.0 V6 Privilege (2001)
BrianM
Sr. Member
****
Posts: 324


« Reply #1 on: October 18, 2018, 07:12:26 pm »

How did you get on with this, reminded me of my v6 box problems. Have a look : http://www.matrasport.dk/forum/index.php/topic,2451.0.html
Logged
Anders Dinsen
Administrator
YaBB God
*****
Posts: 2832



WWW
« Reply #2 on: October 22, 2018, 09:22:10 pm »

Before you do anything, check the connector at the top of the gearbox. It could be full of water!
Logged

'82 Murena 2.2 prep 142
'01 Grand Espace 24v
'08 Smart Fortwo 0,8 cdi
BrianM
Sr. Member
****
Posts: 324


« Reply #3 on: November 07, 2018, 08:21:55 am »

You have low voltage to the gearbox. Do as Anders said, check the electrical connector. I  think it just screws out/in. Listen for constant noise of blocked oil filter which causes gear change problems. Again, have a look at my old gbox post. Looking at my old post you will see corrosion in the gbox ecu socket. think it is in front of battery.
« Last Edit: November 08, 2018, 12:58:54 am by BrianM » Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to: