MatraSport Forum

Additional features => Native languages => Topic started by: hoffmann on February 14, 2015, 11:34:10 amTitle: Hvad går i og pusler med ?
Post by: hoffmann on February 14, 2015, 11:34:10 am
Der må være nogen der går og pusler med Matra projekter i garagen ?


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Jon Weywadt on February 14, 2015, 10:10:25 pm
Der må være nogen der går og pusler med Matra projekter i garagen ?
Joh, såmænd.  ;)
Mangler stadig mange ting på min Murena. I eftereåret fik jeg samlet motoren med renoveret topstykke og en ny Holbay 58C knast. Men choker kablet har været svært at rokke og i går gik det fri af betjeningsgrebet. Heldigvis har jeg et nyt kabel på lager, men ingen garage, kun carport. :( Så det blir en kold fornøjelse, men skiftes skal det.
Til foråret skal gearkassen af og et nyt 2. gear installeres. Det ligger klar, sammen med et "high" 5th sæt tandhjul, som jeg sætter på ved samme lejlighed.
Så, jo, der pusles.  ;D


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on February 15, 2015, 07:33:58 pm
Jeg har brugt en stor del af weekenden på at få min tankmåler til at vise rigtigt. Til en start viste den tom tank hele tiden, efter at jeg havde rodet med den, viste den fuld tank hele tiden. Systemet har været ved at drive mig til vandvid, uanset hvad jeg gjorde viste måleren enten tom tank eller fuld tank. Resultatet blev, at jeg tror at der er overgang i stikket på tanken (når det er monteret i tanken, ikke når jeg tager det ud). Der er ingen revner i stikket og det er renset så det er ikke udvendig at strømmen kryber, men nu har jeg ført ledningerne ud til et eksternt stik, det ser ud til at virke, jeg får i hvert fald nogle fornuftige ohmværdier.


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: hoffmann on February 15, 2015, 07:39:04 pm
Hans, du skal bare have en målepind som Helge havde til sin M530  ;)


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Bagheera Lars on February 16, 2015, 06:58:42 pm
.....Tjaa.... Jeg kører jo Bagheera og 530, så jeg har ikke noget at lave  :-[ .... de går jo aldrig i stykker!!.. :D .. Men olieskift bliver det da til her en af dagene. Vi skal være helt klar når nu foråret springer ud d. 1. marts!


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: hoffmann on February 16, 2015, 10:10:06 pm
Lars, du er lidt bagud
http://www.veterandele.dk/shop/cms-Vinterklar.html


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Bagheera Lars on February 21, 2015, 07:45:24 am
Poul....mine biler skal ikke "vinterklargøres". De bor jo inde på mit værelse hvor der altid er 16 gr. 😄


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Bagheera Lars on March 01, 2015, 08:42:10 am
Så kom der da lige frisk olie og nye filtre på Matraerne i går, lørdag. Dejligt forårsvejr på midtfyn, begge biler en tur ude at vende på gårdspladsen..vi er klar ;D Begejstringen falmer så lidt en smule når man vågner op til årets første officielle forårsdag, OG DET BLÆSER OG REGNER OG ER JAMMERLIGT!.... ???.... Hmmmm......tror vi kører en tur på bådmesse i Fredericia...mon ikke der er lidt forårsstemning der?  ::)


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Moes on March 05, 2015, 01:21:46 pm
Hej allesammen

Tjo..  Jeg har også gang i en masse mindre projekter på Bagheeraen. Jeg har puslet rundt om den de sidste uger, og den har da også lige været startet op for en ordens skyld. Og så har jeg ellers lavet mig en lang liste over ting jeg ikke er helt tilfreds med.

Jeg har blandt andet udskiftet mine "nye" tågelygter med et sæt gamle Marchal tågelygter, men for at de kunne monteres måtte jeg udskifte mine uoriginale positions- og blinklyslygter, til et andet sæt uoriginale, som der dog passer og er meget pænere :)  men for at de kunne sidde pænt og ordenligt, lavede jeg et par monteringsplader i 0,5mm rustfri.

Det blev alt sammen rigtig fint, men selvfølgelig stoppede det ikke der :)  for så lagde jeg mærke til hvor rodet min el-net var ude ved lygterne, og så måtte jeg jo også rydde op i det.

Monteringen af min store bundplade var heller ikke perfekt, så der fik jeg også lavet en langt bedre løsning, med sådan nogen smarte kantmøtrikker der sidder på en bøjle, således at møtrikkerne kan holde sig selv på plads, så at jeg bare kan løfte bundpladen op, og skrue den fast udefra. Slut med selvskærende skruer :)

Derudover har jeg fjernet mine dørhøjtalere, der alligevel ikke blev brugt til meget, eftersom at jeg havde skiftede den moderne radioen ud, med en mere tidssvarende fra 70'erne på hele 1 * 5 watt..  Jeg gider dog ikke lave nye dørsider i denne omgang, så jeg har lavet nogen pæne dækplader i alu.

Mit næsten nye chokerkabel har altid virket elendigt, men jeg har ikke gidet skifte/smøre det.  Nu har jeg hevet det ud, så jeg kan få et nyt monteret. Jeg synes dog at håndtaget sidder dårligt placeret, jeg kunne egentlig godt tænke mig at det vendte imod føren af bilen, i stedet for væk fra..

Også har jeg engelig fået taget mig sammen til at få lavet min rustfri nummerpladelysholder færdig. Og jeg har fået monteret nogen nye vindueslister (popnittet fast, indvending på panelet op mod ruden).

Så det går da stilli og rolig fremad, den skal i hvert fald nok nå at blive klar til årstræffet  :D    

Hen over vinteren har jeg renoveret en rådden Vespa, jeg fik for at klippe en hæk. Den er også gået hen og er blevet helt fin.

Frederik        


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Jon Weywadt on March 06, 2015, 08:44:00 pm
------
Hen over vinteren har jeg renoveret en rådden Vespa, jeg fik for at klippe en hæk. Den er også gået hen og er blevet helt fin.

Frederik        
Hej Frederik.
Din Vespa er superflot. Jeg er sikker på at den er mange penge værd nu. Der er så vidt jeg ved kult i at køre en gammel Vespa. :D


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Moes on March 07, 2015, 10:07:57 pm
Tak Jon  :)

Ja, men ikke helt så kult/cool som at køre Matra  ;D


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on March 09, 2015, 12:45:53 pm
Har fået mine Rancho fælge sandblæst og lakkeret.


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Anders Dinsen on March 09, 2015, 08:35:37 pm
Jeg roder ikke så meget med bilen, men jeg har jo fået garage til den gamle og den er jeg ved at gøre god og tør. En ny port skal der også laves (træ). Men Murenaen holder nu tørt og godt og det er jo slet ikke så dårligt!

Sådan så bagvæggen ud for godt et år siden, så der var plads til forbedring. Nyt tag, tagrende og ikke mindst afløb har forbedret situationen meget. Nu skal vi bare have alle nabogaragerne med på faskine mm og jeg skal have noget aktiv, soldreven udluftning på så den tørrer op hurtigt når der alligevel kommer vand på gulvet.

Ja, Lars - samme standard som dit drengeværelse bliver det jo aldrig!

/Anders

(https://farm4.staticflickr.com/3803/11056852106_af5ab3d47a_z.jpg)


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: hoffmann on March 11, 2015, 08:33:57 pm
Jeg skal ellers lige love for der er nogen der ikke bare feder den på sofaen, Frederiks energi bliver svær at slå ! Top karakter for både bilen og Vespa !
Anders ... ja plads til forbedring, men dog en garage. Der er nogen der må stå på gaden.
Jeg selv har også en del projekter jeg skal have lavet på min "nye" bil. Faktisk er listen så lang at jeg ikke aner hvor jeg skal begynde.... så den står lige lidt endnu.
Hilsen Poul


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Bagheera Lars on March 12, 2015, 08:47:25 pm
Det ser jo godt og forårsagtigt ud, ude i de små Matrahjem...lige bortset fra at nogen har smidt en stor papkasse oven på Frederiks Bagheera???.....  :o og Hans!...med de flotte fælge er du da nød til at give resten af bilen en tur også...ellers stikker de da helt af!..  ;D. Og Poul, her er et godt forslag. Få bilen synet, og få plader på, og så fix småtingene hen ad vejen. Det vigtigste er at være kørende...ikke at være perfekt!  ;)

Vi ses derude lige om lidt.


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Lanng on March 20, 2015, 01:09:04 pm
Er ved at bygge garage/værksted til at lege med biler i. Det skulle gerne blive 30kvm isoleret, men uden opvarmning - har dog el-radiator til de kolde vinterdage. Så skal mine 2 Bagherra´er (projekt biler) flyttes fra opbevaring til hjemmeadressen og min projekt Saab og900 gøres færdig - herefter kan vinteren helliges Bagheera projekt

Til Anders: Jeg har nogle overskydende kg fugtstop liggende - a´la Vandex og Fosroc Proofex. Kan være en god ide, at "fugtsikre" den gamle garage/kælder væg.


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Jon Weywadt on March 21, 2015, 12:32:18 pm
Er ved at bygge garage/værksted til at lege med biler i. Det skulle gerne blive 30kvm isoleret, men uden opvarmning - har dog el-radiator til de kolde vinterdage.-------

Det er hammer dyrt at opvarme med elradiator. Jeg valgte at installere en varmepumpe, som både varmer op og affugter. Men jeg glæder mig på dine vegne. Det er fedt at bygge et værksted. ;D


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: hoffmann on March 25, 2015, 11:00:23 am
Lige en note til dem der bygger garage/værksted, HUSK på, man kan aldrig få for meget plads !


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Moes on April 16, 2015, 07:49:04 pm
I lørdags blev Bagheeraen samlet, luftet og badet, og stå nu forårs-køreklar med frisk olie og meget mere  8)

Og et lille Marchal klistermærke fik sneget sig på, efter de nye tågelygter var monteret  ;)

Jeg er dog stadig lidt utilfreds med gearskiftet, så jeg overvejer om en renovering af gearkassen kan forbedre det, eller om det er forbindelsen til gearkasse der er dårlig. Jeg har skiftet de mest slidte kugleled, men den føles stadig lidt for svampet..

Har i nogen gode ideer?

Mvh. Frederik


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Moes on May 19, 2015, 01:15:36 pm
I weekenden fik jeg skiftet de tre resterende kugleled på gearskiftet, og det lader til at have hjulpet lidt, jeg kan i hvert fald mærke at der er mindre slup :-)  Jeg blev færdig i søndags, men da vejret ikke ligefrem var godt hos mig måtte jeg udsætte den endelige test.

Jeg kan dog se at der stadig er lidt mere slup end ønsket i en drejearm helt nede ved gearkassen, og i leddet lige under gearstangen, men her skal jeg have lavet et par nye bøsninger før det bliver bedre, så det må blive næste gang. Men som en midlertidig løsning har jeg lagt en tynd teflon strimmel ind i drejeledet for at mindske sluppet.

Jeg er så heldig, at der er et maskinværksted på jobbet, hvor de er temmelig kageglade, så mon ikke en god kage kan hjælpe med at fjerne det sidste slup ;-)

Er der ellers nogen der kan løfte sløret for hvor årets sommertråf finder sted?

Mvh. Frederik


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: krede on May 20, 2015, 08:11:57 pm
Skal til at samle topstykket til mit 2.2 turbo projekt, derefter resten af motoren. og så skal min bil gerne snart samles hjem igen. Den har stået og fyldt ude ved Hans i over et år!


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on May 23, 2015, 10:34:22 am
Der er meget man kan gå og pusle med når men bor på landet:

1 En traktor skal have nyt batteri.

2. Fruens Espace skal have nye hjul.

3. Sønnens biler trænger til nogle kærlige hænder.

Bandbussen, Fiat Ducato, trænger til lidt af hvert, men især en ny ECU til styring af auto-gearkassen.
Peugeoten trænger til at blive gået efter overalt efter at være blevet forsømt i flere år af den tidligere ejer en onkel, især trænger det gaffertape, der holder venstre sidespejl på plads, til udskiftning, men da jeg ikke går ind for den type monterings metoder, har jeg hentet et andet spejl ved en hugger.

4. Murenaen (den nåede jeg også lige forbi) har fået en anden intercooler, den første intercooler, som jeg købte fra et opgivet fynsk turbo projekt, var monteret oven på motoren, det blev jeg megt hurtigt træt af, da meget skulle afmonteres for at komme til motoren. Den nye vandkølede intercooler er fra en Ford Focus RS Mk2, og den står ved siden af motoren oven på gearkassen. Det er en rigtig god løsning.


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Anders Dinsen on May 25, 2015, 09:13:30 pm
Garagen er herligt tør og nu har jeg sat en reol op. Bagvæggen er der ikke noget at gøre ved, så den må være som den er. Porten skal laves og så skal der mørtles i murene, men det klarer vi til sommer. Derefter kan jeg starte på Murenaen :-)

Espace'n har fået LED kørelys og Nightbreaker pærer, se ovre under Espace-sektionen og blevet afbalanceret hos Mojohs på Nørrebro. Det var et tilfælde jeg fandt ham, men han har en afbalanceringsmaskine, der lægger vejtryk på hjulene, måler ovalitet og anbefaler en bestemt placering på bilen så vibrationerne bliver mindst. Den kører som en drøm :-)

/AndersTitle: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Jon Weywadt on May 28, 2015, 06:43:01 pm
Garagen er herligt tør og nu har jeg sat en reol op. Bagvæggen er der ikke noget at gøre ved, så den må være som den er. Porten skal laves og så skal der mørtles i murene, men det klarer vi til sommer. Derefter kan jeg starte på Murenaen :-)

Espace'n har fået LED kørelys og Nightbreaker pærer, se ovre under Espace-sektionen og blevet afbalanceret hos Mojohs på Nørrebro. Det var et tilfælde jeg fandt ham, men han har en afbalanceringsmaskine, der lægger vejtryk på hjulene, måler ovalitet og anbefaler en bestemt placering på bilen så vibrationerne bliver mindst. Den kører som en drøm :-)

/Anders

Det lyder spændende med afbalancering hos Mojohs. Ham vil jeg da kontakte.

Der ser ikke ud til at være meget plads til at arbejde omkring Murenaen. :o
Men god arbejdslyst.  ;D

Tog i øvrigt mod dit råd fra tråden om olie og fyldte Castrol Edge SA10-60 på Murenaen sammen med et nyt filter.
(Skal se at få lavet en remote filter adapter, så det kan komme hen hvor man kan nå det uden at skulle ind under bilen >:( )


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on May 31, 2015, 08:48:10 am
Hej
Jeg skal i dag have fixet Murenaens speeder: Når speederen har været i bund, bliver den hængende der. En billig og effektiv cruise control til de jyske landeveje men er vanskelig at bruge i byen.

Hans


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on June 04, 2015, 11:55:34 am
I de seneste dage har jeg besøgt div synshaller (uden Murena men med en mappe med dokumentation) for at finde en synsmand, der kender reglerne og vil godkende en Murena med 170 HK. Synshallen er funden, så i næste uge bliver det syn.
Når Murenaen er synet så bliver der skruet lidt på ladetrykket!!

Hans


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Moes on June 08, 2015, 01:47:51 pm
Hej Hans.
 
Det lyder spændende!

Dit projekt er gået lidt forbi min næse..  Hvad er det for en motor du har lagt i Murenaen? Og du har vel ikke et par billeder af motorrummet  :P ?

Med venlig hilsen Frederik


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on June 08, 2015, 03:47:50 pm
Så er min Murena godkendt med 125 KW/ 170 HK. Desværre sprang mit håndbremsekabel da synsmanden brutalt hev i håndbremsen, så jeg skal forbi synshallen igen. Og jeg har fået en henvisning til toldvæsnet så jeg skal betale ekstra afgift pga efektforøgelse (det kan ikke være ret meget for en bile der er 34 år gammel)

@Frederik: motoren er en Peugeot N9Te fra en 505 Turbo injection, dvs. samme motoer som originalt i Murena 2,2 men med turbo. Billede tidligere i denne tråd.

Så i aften skal jeg reparerer håndbremse, og i morgen ud til motorkontoret!!

Hans


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Matra_Hans on June 09, 2015, 02:20:52 pm
Så er det sidste vedr syn også på plads, men sagsbehandling vedr evt ekstra afgift hos Skat tager tid, så der går nemt 2 til 4 uger før jeg kan få plader på. Men Murenaen har været afmeldt i 10 år så jeg kan nok leve med at der går et par uger mere.
Men det har været fantastisk dejligt at være ude at prøvekører. Det er herligt når Turbo-trykket sætter ind. Og hvislen fra blow off ventilen, når man skifter geat under en acceleration er sød musik. :-)
 
Hans


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: northmurena on June 09, 2015, 07:44:38 pm
tror der glader sig en  ;) ;) ;)


Title: Re: Hvad går i og pusler med ?
Post by: Jon Weywadt on June 11, 2015, 06:40:20 pm
Så er min Murena godkendt med 125 KW/ 170 HK. Desværre sprang mit håndbremsekabel da synsmanden brutalt hev i håndbremsen, så jeg skal forbi synshallen igen. Og jeg har fået en henvisning til toldvæsnet så jeg skal betale ekstra afgift pga efektforøgelse (det kan ikke være ret meget for en bile der er 34 år gammel)

@Frederik: motoren er en Peugeot N9Te fra en 505 Turbo injection, dvs. samme motoer som originalt i Murena 2,2 men med turbo. Billede tidligere i denne tråd.

Så i aften skal jeg reparerer håndbremse, og i morgen ud til motorkontoret!!

Hans
Jeg må indrømme at jeg ikke har fortalt synsmanden at jeg har sat en Holbay knast i min Murena. Så den gik glat igennem. Han syntes den nok brugte lidt meget benzin, men CO tallene var fine, så ingen problem. Jeg ved ikke hvor mange hestekræfter den har som resultat. Men tror ikke det er mere end det tilladte.  :o
Men jeg kan bestemt mærke forskel. Især når den får lidt omdrejninger.  ;D