| Home  Blogs Help Search Login Register  
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] Print
Author Topic: Car broke down, here we go again...  (Read 21765 times)
Anders Dinsen
Administrator
YaBB God
*****
Posts: 2822



WWW
« Reply #60 on: September 20, 2009, 04:20:47 pm »

P2 on the yellow connector is power to your flasher relay, radio, cigarette lighter, clock and a few other things. So it explains your clock stopping and flashers not coming on.

However, it has nothing to do with the engine.

Did you check the green connector in the engine room? Pin 5 carries ignition (thick grey wire). It's supplied via the grey connector next to the fuse box. It's pin 6 there. That should allow you to trace the ignition power feed back to the source (the key lock if necessary).

/Anders

Logged

'82 Murena 2.2 prep 142
'01 Grand Espace 24v
'08 Smart Fortwo 0,8 cdi
macaroni
YaBB God
*****
Posts: 533


Murena and Multipla - I like it 3 abreast!


« Reply #61 on: September 20, 2009, 09:47:19 pm »

Mr Dinsen, I owe you a case of Carlsberg!

By checking that pin, which was 12v, I must have cleaned the pins, because when I reconnected it, it started!
Strange, because yesterday I had sprayed contact cleaner into the connector, but I guess it needed a wiggle or two.
I will get that connector replaced as it is very dirty and could be corroded. I'll also take those readings that Oetker suggested, tomorrow.

My indicators and clock now work too, although they don't flash. I guess the relay needs replacing.

It ran really well, but I suspect I haven't solved the intermittent mis-firing yet, unless that bad green connection could cause that too?

Anyway, the hateful thing runs, thanks guys.

Antony
Logged
Oetker
YaBB God
*****
Posts: 1048



« Reply #62 on: September 20, 2009, 09:55:52 pm »

This readings are no longer needed, because the engine is running.
I think that the connectors at the fusebox are also the cause of misfiring.
My car has all wires on fusebox that are on the steerside permantly connected with solder.
Last ownwer before me did that, because of same sort of problems you have..
Logged

I feel like Jonah, only my fish looks different.
Murena 2.2 Red 1982. Murena 1.6 black on places.
macaroni
YaBB God
*****
Posts: 533


Murena and Multipla - I like it 3 abreast!


« Reply #63 on: October 03, 2009, 09:47:34 am »

Well after 2 weeks of hard, but trouble-free, motorway commuting I think I can say the car is fixed. So, thanks very much for all your advice and help.

All the work I did has paid dividends as the car goes better than ever and is now happy to cruise, quietly and fairly economically, at pretty big speeds.

My flashers how flash and I've got some bits to tighten up the gearchange too.

Hope you don't hear from me for a while!

Cheers,

Antony
Logged
Anders Dinsen
Administrator
YaBB God
*****
Posts: 2822



WWW
« Reply #64 on: October 03, 2009, 01:51:42 pm »

Great news!

Hope you don't hear from me for a while!

Lips Sealed  Grin
Logged

'82 Murena 2.2 prep 142
'01 Grand Espace 24v
'08 Smart Fortwo 0,8 cdi
Pages: 1 ... 3 4 [5] Print 
« previous next »
Jump to: